Transport Gratuit pentru comenzi peste 450 lei

Cum se aplica tapetul?

Cum se aplica tapetul

Elemente pe care trebuie sa le verificati inainte de a incepe montajul

  • Cele mai multe greseli apar la montaj, astfel ca inainte de a incepe montajul tapetului, cititi cu atentie informatiile de pe rola si instructiunile de mai jos.
  • Achizitionati un adeziv potrivit pentru tipul de tapet ales.
  • Asigurati-va ca toate rolele sunt din acelasi lot de fabricatie (acesta este scris pe fiecare rola rola).
  • In timpul montarii si uscarii mentineti in incapere umiditatea uniforma si temperatura de 15-25°C.
  • Verificati pe eticheta pierderea estimata de producator pentru o imbinare perfecta (repetitivitatea modelului), precum si modalitatea de lipire recomandata.
  • Atentie! Cand pe eticheta apare semnul "↑↓" prima fasie de tapet se monteaza de sus in jos, iar urmatoarea se va potrivi si monta de jos in sus.
 

Unelte necesare

Pentru montarea tapetului aveti nevoie de : scara, fir cu plumb, boloboc, bidinea pentru adeziv, trafalet, cutter.

 

Instructiuni de montaj tapet

Pregatirea peretelui - pregatiti suprafata pe care aplicati tapetul, astfel incat aceasta sa fie neteda, curata, uscata, uniforma ca si culoare si de nuanta apropiata tapetului (ex.: nu montati tapet alb pe un perete negru).

Taierea fasiilor - debitati maxim 3 fasii si parcurgeti pasii de montaj de mai jos - un defect posibil apare pe aceasta suprafata. In cazul aparitiei unui defect, returnati toate rolele cu etichetele aferente. Nu vor fi luate in considerare reclamatiile, daca ati montat mai mult de 3 fasii!

Pregatirea adezivului - preparati adezivul specific tipului de tapet achizitionat conform instructiunilor de pe cutie. Daca nu se specifica altfel pe eticheta, aplicati adezivul atat pe perete, cat si pe fasia de tapet, care se lasa 5-10 min la inmuiat. Toate fasiile vor fi inmuiate aceeasi perioada de timp!

Montarea fasiilor - montati fasiile în ordinea in care au fost taiate din rola. Potriviti fasiile pe perete respectand sensul indicat pe eticheta si presati cu ajutorul unei role din cauciuc moale pentru a scoate bulele de aer.

Indepartarea surplusurilor de adeziv si curatarea - surplusul de adeziv se indeparteza conform etichetei tapetului prin tamponare, cu burete moale absorbant sau cu o carpa moale uscata. Nu frecati nici un tip de tapet cu carpa sau burete. Pentru tapetul superlavabil, folositi pentru curatare numai apa curata.

Tapet VLIES - tapet pe suport textil, pe eticheta rolei apare semnul Tapet Vlies iar la montaj adezivul se aplica doar pe perete sau pe suprafata pe care urmeaza sa fie montat. Mai multe detalii gasesti in articolul despre tipurile de tapet.

Cele mai uzuale intrebari legate de montajul tapetului

Pentru inceput, trebuie inlaturata prejudecata cum ca pe peretii proaspat tencuiti (de exemplu din cladirile nou construite) nu poate fi utilizat tapet, ci doar produse inlocuitoare, datorita umiditatii reziduale, deoarece este complet gresita. Daca peretii sunt corect pregatiti, pot fi tapetati fara cea mai mica problema, tapetul de ultima generatie permitand peretelui sa respire.

Peretii insa trebuie sa fie uscati. De regula, aceasta se intampla dupa 6 saptamani de la aplicarea tencuielii. Pentru a verifica daca peretele este suficient de uscat, acoperiti peretele pe o suprafata de aprox. 50 x 50 cm cu o folie lipita cu banda adeziva pentru 12 ore. Daca dupa acest timp s-a produs umiditate in spatele foliei, este necesara aerisirea incaperii inca un timp.

Pentru ca un perete nou tencuit este un absorbant puternic, se va amorsa, iar adezivul pentru tapet se va aplica pe perete intr-un strat mai consistent. Suprafetele de beton netede trebuie date cu grund inainte de tapetare.

O fasie de tapet nu trebuie lipita niciodata “dupa colt ” sau “prin colt”. Marginea tapetului trebuie sa depaseasca coltul peretelui cu maxim 1–2 cm. Fasia noua trebuie aplicata pe peretele nou in continuarea celor 2 cm. 

Tapetarea in jurul usii incepe dintr-o singura parte a usii si niciodata din ambele parti. Fasia de tapet se aplica de-a lungul cantului exterior al ramei usii, iar portiunile in exces se inlatura prin taiere.

Tapet cu garantie

Este recomandat sa tapetati doar 10-20 cm in fiecare parte a peretelui din spatele caloriferului. In cazul aplicarii tapetului pe toata suprafata peretelui de dupa calorifer, fasiile de tapet trebuie sa aiba o latime de aprox. 10 cm. Cu toate acestea, se recomanda zugravirea peretelui din spatele caloriferului. 

Inainte de a tapeta in jurul prizelor sau intrerupatoarelor, este necesara oprirea curentului electric. Mai întai dozele de la prize si intrerupatoare sunt inlaturate pentru a face posibila tapetarea in spatele lor. Apoi, fasia de tapet este aplicata pur si simplu peste prize si intrerupatoare. La prize contactele trebuie impinse in perete, iar peste intrerupatoare tapetul trebuie taiat in forma de cruce. Dupa ce adezivul s-a uscat, tapetul de peste prize si intrerupatoare este decupat, iar la final dozele sunt puse la loc.

Tapet cu garantie

Aplicarea bordurilor se face in 2 metode, in functie de tipul tapetului: tapet neted sau tapet cu o structura mai proeminenta. In primul caz, initial se marcheaza pozitia bordurii, iar apoi ea este aplicata peste tapet, folosindu-se un adeziv special pentru borduri. In cazul tapetelor cu o structura mai proeminenta, bordurile sunt aplicate direct pe perete, iar apoi in continuarea lor sunt aplicate fasiile de tapet in mod obisnuit. Si in acest caz este recomandata folosirea unui adeziv special pentru borduri.

Mai jos avem un video explicativ cu modalitatea de montare a tapetului universal si vlies. 





Incercam sa va reconectam la Server...






Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare.





Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare.

Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙