Transport Gratuit pentru comenzi peste 450 lei

Intrebari frecvente

In acest articol veti gasi instructiuni de montare a tapetului.

Detalii
Va recomandam sa fiti atenti la toate semnele care apar pe rola de tapet, pentru ca ele va ofera informatii importante despre modalitatea de montaj si de curatare, tipul de adeziv, dar si despre modul de indepartare a tapetului.
Tapet cu garantie
Tapet cu garantie
Tapet cu garantie
Tapet cu garantie
Tapet cu garantie

Tapetul din fibra de sticla Vitrulan este un material decorativ versatil, care are si multe atribute functionale: permite peretilor sa respire si previne astfel aparitia mucegaiului sau a ciupercilor, are o durata de viata de pana la 20 de ani, previne aparitia crapaturilor, este lavabil si ignifug. Din aceste motive se poate folosi atat in spitale, scoli, gradinite, muzee sau aeroporturi, cat si in spatiul rezidential. Va scriem mai jos cateva indicatii legate de modul de montaj al acestui tip de tapet.

Suprafata peretelui Asigurati-va ca suprafata peretelui este uscata, rigida, curata si cat mai neteda. Vopseaua sau rezidurile de tapet trebuie indepartate. La tencuieli slabe e necesara o grunduire mai consistenta, iar daca suprafata este foarte poroasa, aplicati un strat de amorsa.

Taierea fasiilor Verificati ca toate rolele sa fie din acelasi lot de fabricatie (scris pe rola Batch number). Fasiile se taie cu o foarfeca sau cu un cutter. Dosul tapetului este marcat cu o linie colorata. La taiere se lasa un surplus de 5-10 cm pe lungime.

Adezivul Folositi doar adeziv special pentru tapet din fibra de sticla (POWDER PLUS 250). Daca suprafata pe care se aplica tapetul e poroasa, se recomanda o diluare mai mare cu apa a adezivului. Adezivul se aplica cat mai uniform pe perete pe o suprafata mai lata cu 10-20 cm decat fasia, cu ajutorul unei pensule late.

Lipirea Dupa aplicarea adezivului pe perete incepeti imediat lipirea tapetului. Pentru presarea tapetului pe perete folositi o spatula larga sau o rola de cauciuc (accesoriile din metal pot distruge modelul tapetului).

Imbinarea Asigurati-va ca marginile sunt fara defecte (drepte, fara lipsuri). Daca e necesar, se ia in considerare si modelul tapetului in momentul taierii fasiilor. Aplicati fiecare fasie exact margine langa margine (nu se suprapun), astfel ca modelul sa se potriveasca.

Colturi si muchii In cazul colturilor interioare tapetul se taie la dimensiuni cu ajutorul linearului din aluminiu. In cazul muchiilor exterioare se recomanda umezirea tapetului in dreptul muchiei si plierea lui peste muchie. In cazul muchiilor exterioare, sub tapet trebuie pus un coltar exterior de protectie din aluminiu.

Vopsire Pentru finalizarea lucrarii puteti folosi vopsea pe baza de latex- pentru spatiile care necesita o curatare a peretilor cu diverse solutii agresive(cum sunt institutiile medicale) sau vopsea acrilica lavabila pentru spatii de birouri sau rezidentiale. Nu folositi vopsele lavabile de slaba calitate, deoarece acestea au coefficient ridicat de umplere care poate duce la acoperirea modelului.

Puteti alege si comanda tapet din fibra de sticla din modele disponibile pe site-ul nostru, dar si alte modele de tapet decorativ.

Pentru a afla cate role de tapet sunt necesare pentru spatiul dumneavoastra, aveti de facut un mic calcul matematic, pentru care aveti nevoie de dimensiunile incaperii pe care urmeaza sa o tapetati, lungimea si latimea rolei de tapet si, daca este cazul, de repetitivitatea modelului de tapet.

Exemplu practic

Dimensiune perete: 250cm inaltime x 420cm lungime
Dimensiune rola: 10m * 0.53m
Pierdere: 26cm

In primul rand, calculam nr. de fasii, impartind lungimea peretelui la latimea rolei: 420/53 = 7.9245 (8 fasii; 1 fasie = 250cm)

De la a doua fasie o sa avem o pierdere de 26cm. Astfel o sa avem 7 fasii de 276 cm (250 cm fasia+26cm pierderea) si 1 fasie de 250cm
Toate fasiile adunate au (7*276)+250= 21.82 metri liniari
O rola = 10 metri liniari, ceea ce insemana ca avem nevoie de 3 role

Atentie! Aceasta modalitate de calcul este estimativa.
Tineti cont de golurile pentru ferestre si usi care trebuie scazute.

In cazul in care este un tapet cu model, care trebuie potrivit pentru a rezulta modelul final, cantitatea necesara creste cu pana la 30%, in functie de repetitivitatea modelului specificata pe fiecare rola de tapet.

Adezivul folosit pentru lipirea tapetului este sub forma de pudra care se dizolva in apa conform indicatiilor de pe ambalaj, rezultand o pasta omogena ce poate fi aplicata cu pensula sau cu trafaletul.

Suprafata pe care se aplica adezivul trebuie sa fie uscata, curata, plana si rigida. Fisurile, gaurile si suprafetele neuniforme se vor acoperi si netezi cu spaclul. Suprafetele puternic absorbante sau cretoase se vor trata in prealabil cu grund de profunzime (se va aplica amorsa pe perete inainte de montaj, astfel incat la momentul montajului amorsa sa fie absorbita in profunzime de peretele ce urmeaza a fi acoperit cu tapet).

In functie de tipul suportului de tapet  avem urmatoarele tipuri de adeziv:

  • adeziv pentru tapet de hartie
  • adeziv pentru tapet vlies

Adeziv pentru tapetul pe suport de hartie:

1. Adeziv universal 125g pentru tapet de hartie si tapete usoare. In urma prepararii conform indicatiilor de pe ambalaj va rezulta o cantitate de adeziv care ajunge pentru acoperirea unei suprafete de cca 20mp.

2. Adeziv universal 200g pentru tapet greu din vinil. In urma prepararii conform indicatiilor de pe ambalaj va rezulta o cantitate de adeziv care ajunge pentru acoperirea unei suprafete de cca 20 mp (se foloseste la toate modelele de tapet din colectiile Zambaiti).

3. Adeziv universal 300g cu indicator de culoare pentru control la aplicare. Este recomandat pentru tapete din vinil si tapete grele. Acest adeziv se coloreaza imediat dupa preparare, putand controla astfel acoperirea uniforma cu adeziv. Dupa uscare  devine transparent. In urma prepararii conform indicatiilor de pe ambalaj va rezulta o cantitate de adeziv care ajunge pentru acoperirea unei suprafete de cca 25-30mp.

Adeziv pentru tapetul pe suport din fibre netesute (Vlies):

1. Adeziv Vlies 200g - produs special pentru tapet vlies. In urma prepararii conform indicatiilor de pe ambalaj va rezulta o cantitate de adeziv care ajunge pentru acoperirea unei suprafete de cca 20-25mp. Adezivul se aplica numai pe perete.

2. Adeziv Pufas 16 kg - produs special - gata preparat. Este potrivit atat pentru tapetele vlies, cat si pentru cele din vinil, hartie sau textile si ajunge pentru acoperirea unei suprafete de cc 80 mp.

3. Adeziv Glutolin – produs special - gata preparat (nu necesita adaos de apa) pentru aplicarea tapetului greu pe diverse tipuri de suprafete chiar si nonabsorbante precum: lemn, sticla, metal, mobilier, etc. Se poate folosi simplu ca adeziv sau ca intaritor in amestec cu adezivul universal pentru tapete grele (in cazul tapetului Texam). Mod de ambalare: recipient de plastic – 750g, 5kg. Consum specific: aproximativ - 250g/mp.

Montarea foliilor Bruxsafol este un proces care necesitata multa atentie, pentru ca rezultatul sa fie cel dorit si toate functionalitatile foliei sa fie pastrate.

Detalii

Creativitatea si tendintele au facut ca pe piata tapetului sa gasiti mii de modele de tapet, in culori, texturi si materiale inovative. Dincolo de aspect, tapetul are si alte caracteristici care il pot face potrivit sau nu pentru proiectul dumneavoastra.

Detalii

Cu ajutorul foliei d-c-fix veti da o infatisare noua oricarei piese de mobilier, fereastre sau sticla. Acest produs este autocolant si foarte usor de montat. In acest articol veti gasi instructiunile necesare pentru un montaj perfect.

Detalii

Aveti alte intrebari?

Contactati-ne la numarul de telefon 0745009245 sau prin formularul de contact

CONTACT
Incercam sa va reconectam la Server...


Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare.

Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare.

Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙